Humor u doba korone, potresa i dr. sr.

Autori: Dubravka Miljković, Majda Rijavec
Godina izdanja: 2020
Broj stranica: 191
Uvez: meki
ISBN: 978-953-7057-48-0

Cijena: 69,99 kn

Dok se znanstvenici širom svijeta utrkuju s vremenom i jedni s drugima, kako bi što prije zaustavili pandemiju koronavirusa, mi vam predstavljamo knjigu nastalu u najduljoj godini 2020.

Humor u doba korone, potresa i dr. sr je tragikomično štivo pripremljeno s jednim jedinim ciljem – podizanjem raspoloženja svakom tko ovu knjigu primi u ruke. Nastala kao odgovor na nedaće koje su nas pratile kroz 2020. godinu, knjiga Humor u doba korone, potresa i dr. sr. je zajednički projekt kojeg potpisuju Dubravka Miljković i Majda Rijavec.

Autorice ovo štivo opisuju kao svojevrsnu zahvalu humoru, koji nas je tijekom te čudne godine vjerno pratio i pritom nam pomogao da očuvamo svoje mentalno zdravlje.

U knjizi vas očekuju posebno odabrane i sistematizirane šale i memeovi koji su putovali internetom. Većina ih je vezana uz koronu i sve što je pandemija uzrokovala (higijenske mjere, maske, održavanje razmaka, krizni stožer, samoizolacija, rad od kuće, nestašica namirnica, odgoj i obrazovanje, sport, turizam…), a uz to ima i onih o zagrebačkom potresu, poplavama i predsjedničkim izborima u Americi.

‘’Kažu da smijeh ne zagrijava, ne deblja (štoviše, svaki put kad se nasmijemo potrošimo tri i pol kalorije), nije kancerogen (nema GM dodataka ni pesticida), ne treba baterije, siguran je u svim vremenskim uvjetima. Osobito je dobar u kriznim vremenima: potiče stvaranje endorfina – koji poboljšava raspoloženje i smanjuje depresivnost. Dokazano je da povećava toleranciju na bol, pomaže u reguliranju krvnog tlaka i antiupalnom djelovanju koje štiti kardiovaskularni sustav, poboljšava imunološki sustav, ali efekti su kratkotrajni.’’ – navode Dubravka Miljković i Majda Rijavec.

Ne preostaje nam onda ništa drugo nego poslušati autorice i okrenuti novu stranicu knjige!